Een Travellerspoint blog

Nog een stukje Bolivia en het begin van Peru

semi-overcast 16 °C

Hola todos!

Het is even geleden, maar hier weer een berichtje van de andere kant van de plas.
Hoe is het daar met iedereen? We hebben begrepen dat er eindelijk wat tekenen van lente zijn? Nou ja, het weer heeft nog een dag of 10 om écht lekker te worden... :)

Wij zijn inmiddels in ons laatste land aanbeland (Peru), maar voor ons bericht moeten we terug naar ons favoriete land tot nu toe hier, Bolivia. La Paz is echt een hele leuke stad tussen hoge bergen, één grote leuke chaos van verkeer en straatjes waar iedereen van alles verkoopt in kraampjes en stalletjes. Ook is er de zogenaamde ‘heksenmarkt’, waar allerlei dingen worden verkocht die je geluk brengen, gezond maken, van je verslaving afhelpen of waarmee je gegarandeerd de liefde van je leven zult veroveren. Erg leuk voor wat souvenirtjes, maar we hebben de tijgervellen en lama foetussen maar laten hangen... (zie foto)
Wat we in Bolivia echt hebben ontdekt is het eten op de marktjes en in kleine plaatselijke tentjes. Je moet gewoon kijken waar het vol zit met locals en dan eet je 9 van de 10 keer super lekker en spotgoedkoop (gemiddeld 1 euro voor een voor- én hoofdgerecht). En het is blijkbaar ook nog geschikt voor onze westerse magen, want we zijn nog steeds niet ziek geweest!

Na La Paz vonden we dat we wat rust verdiend hadden en dat hebben we gevonden in Coroico, een echt paradijs op 3 uur rijden van La Paz. Onze privé cabaña (huisje) hoorde bij een hostel met een heerlijk restaurantje en zwembad, op een berghelling met allerlei palmen, fruitbomen, bloemen, vlinders etc. Hangmatje op ons terras met buitenkeuken en vuurplaats, semi-binnen een slaapkamer en ons uitzicht was prachtig op het dorpje beneden en de groene heuvels daaromheen. Hier wilden we eigenlijk nog veel langer dan 4 nachten blijven, maar anders zouden we veel te veel andere dingen moeten overslaan, dus hop... de bus weer in richting het Titicaca meer. Dit ligt op bijna 4000 meter hoogte, half in Bolivia en half in Peru. Eigenlijk te hoog om wat actiefs te doen, maar aangezien Lucas wel wat rode bloedlichaampjes kan gebruiken voor de laatste basketbalwedstrijden van het seizoen, zijn we op Isla del Sol (één van de Boliviaanse eilanden) gaan wandelen. Erg mooi en rustgevend, mooie natuur, vrij primitief leven en geen auto’s op het eiland. Na een nachtje slapen zijn we overgestoken naar de Peruaanse kant, waar we een paar ‘rieteilanden’ hebben bezocht. Deze eilanden zijn helemaal gemaakt van riet en drijven op het water. Al zijn veel van deze eilanden tegenwoordig behoorlijk toeristisch, toch was het heel interessant om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.

En toen was het tijd voor één van de (helaas) laatste hoogtepunten van onze reis: de stad Cuzco en natuurlijk Machu Picchu. Het centrum van Cuzco is erg mooi met prachtige pleinen, kathedralen, musea en oude gebouwen waarvan sommige funderingen nog uit de Inka tijd stammen. Ook in de omgeving van Cuzco zijn veel Inka resten en ruïnes te vinden, waarvan de bekendste natuurlijk Machu Picchu is. We zijn daar een hele dag geweest en hadden weer eens mazzel met het weer: ’s ochtends veel mist voor prachtige mistieke foto's en later op de dag steeds helderder en zelfs wat zon. Erg indrukwekkend wat de Inka’s 600 jaar geleden gemaakt hebben en vooral op welke manier en op zo’n prachtige en bergachtige plaats. Al vond een lama die daar ook rondliep ons en de camera interessanter dan de blik op Machu Picchu. ;)
Op de terugweg naar Cuzco zijn we nog langs ‘Moray’ gegaan; een soort proef-tuin waar de Inka’s, d.m.v. hoogteverschillen en watersystemen, verschillende hydroculturen nabootsten en keken welke planten het waar het beste deden. Verder hebben we de Salinas bezocht, een heel stelsel van zoutterrassen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een bron waar constant zout water uit stroomt. Het is ons niet duidelijk geworden of dit nu ook uit de Inka tijd stamt, maar het was er niet minder indrukwekkend om.

Tja.... en nu is het alweer bijna tijd om naar huis te gaan. Het lijkt ons erg leuk om familie, vrienden en collega’s weer te zien, maar we hadden hier nog best een paar weekjes langer willen blijven. We gaan dus nog even 10 dagen flink genieten van Arequipa en de Canyons in de omgeving en hopelijk een leuk hotelletje met zwembad in de buurt van Lima.

PS: eigenlijk was het ook wel weer tijd voor een wist-je-dat-je, maar dit is al genoeg leesvoer voor jullie, dus we laten het hier maar bij.

Adios!
Karinke y Lucas

P1040794.jpgP1040755.jpgP1040795.jpgP1040814.jpgP1040888.jpgP1040942.jpgP1040952.jpgP1050064.jpgP1050136.jpgP1050208.jpgP1050197.jpgP1050264.jpgP1050374.jpgP1050512.jpgP1050592.jpgP1050630.jpgP1050720.jpgP1050662.jpgP1050697.jpg

Geplaatst door Lucas 16:47

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

hoi K&L, fijn weer zo'n uitgebreid verhaal. de grap was dat we wel de foto's al konden zien, maar nu ook de belvenissen erbij. ja het loopt nu bijna af dus geniet nog maar extra van de laatste week, liefs thea

door theabak

Hi luitjes,

We kunnen ons goed voorstellen dat jullie daar nog niet weg willen! We kunnen ons wél goed voorstellen dat wij naar jullie toe gaan :-)

Tot snel dus!

Dikke kus,

Annemarie & Mayke

door Annemarie & Mayke

Hoi reizigers,
Het zit er weer bijna op voor jullie. Wat zal het wennen zijn om straks het gewone leven weer op te pakken. Karinke heeft de collega's van Pearson al een mailtje gestuurd, dus ze is blijkbaar soms alweer met haar hoofd in Nederland. Ik schrijf deze mail terwijl het buiten nat en koud is, maar de knoppen staan op uitbarsten en ik heb al wat groenten gezaaid en geplant. Lente!
Op het werk is het tot nu toe ook veel zaaien en planten geweest en weinig oogsten, maar ik wacht met praten daarover tot Karinke weer lekker achter haar bureau zit.
Geniet nog even van jullie vrijheid. Tot binnenkort!
Veel groeten, Geertje
Geniet

door Geertje

Klinkt allemaal geweldig! ben natuurlijk helemaal niet jaloers... De lente heeft zich inmiddels weer teruggetrokken (laatste vier dagen volop regen en behoorlijk fris, zucht!), dus neem maar wat zonnestraaltjes mee van daar!
Heb zin jullie weer te zien.
Liefs!

door Annemiek

Die foto met die lama is echt one of a kind!! Hoop dat jullie een goede terugreis hebben.

liefs,
Erik en Kim

door Kim Daalhuizen

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint