Een Travellerspoint blog

Paraty

Hallo allemaal

Hier ons eerste berichtje vanaf de Braziliaanse Costa Verde!! Allereerst wensen we iedereen natuurlijk nog een heel gelukkig nieuwjaar, hopelijk is jullie jaar net zo goed begonnen als het onze! We hebben een goede reis gehad incl. champagne en feestmenu in het vliegtuig en zelfs twee keer vuurwerk gezien op de grond, om 0u boven Frankrijk en een uur later boven Portugal. Erg grappig om te zien, die lichtjes in de diepte!

Na aankomst in Rio de Janeiro zijn we direct doorgereist naar het plaatsje Paraty, ongeveer 200km onder Rio. Daar zitten we nu voor 4 dagen en het bevalt uitstekend! Paraty is een oud koloniaal plaatsje in een baai aan de Atlantische Oceaan. Onwijs mooie omgeving, tussen de groene heuvels en het blauwe water met allerlei kleine eilandjes in de baai (zie foto´s). Wel heel toeristisch met vnml. Brazilianen, maar ja, geef ze eens ongelijk! Met ons Portugees gaat het trouwens ook best goed, Spaans een beetje mixen met wat zjie´s en Italiaans-achtig accent en je komt een heel eind :).

Hoe is het daar verder in de kou? We hebben de eerste schaatsberichten al gehoord. Moeilijk voor te stellen hier, maar lekker weer heeft ook zo zijn nadelen; de after-sun maakt overuren op onze verbrande gezichten en schouders :). Verder is Lucas zeer te spreken over de lokale all-you-can-eat-tent Amarelinho voor nog geen 3 euro, goed dat we hier geen drie maanden zitten want anders wordt ie nog tonnetje rond!

Na Paraty gaan we door naar Rio de Janeiro en dan de Iguazu watervallen. Maar nu eerst hier nog een paar dagen genieten!

Tot de volgende blog en veel schaatsplezier!

5P1020347.jpgP1020386.jpgP1020397.jpg

Geplaatst door Lucas 4:29

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Gelukkig nieuwjaar!!!!
Het klinkt in ieder geval alsof 2009 voor jullie goed begonnen is.... Muito bem! :)
Enne... zei ik toch, met dat portugees?! Gewoon wat ao en ois etc. achter de spaanse woorden plakken, haha ;-)
liefs marieke

door marieke

Hoi Lucas en Karinke,
Dat ziet er relaxed uit!!! Prachtige plaatjes! Heerlijk begin van de reis!
Hier is het inderdaad koud, maar schaatden is erg leuk en warme chocolademelk en gluhwein zijn ook erg lekker.....
Geniet ervan!
liefs,
Lia

door liamur

Dag Lucas en Karinke,

Wat een goed eerste bericht zeg! Zeker een mooi begin van de reis. Het nieuwe jaar start goed daar in Brazil!!!! Hier inderdaad koud en vandaag wat nat. Je mist niets hier!

Geniet ervan samen!

Groeten,
Wendy

door Wendy

Hallo marzelaars, lekker in de zon en dan ook nog lekker eten.
Wacht maar als je in de jungle zit, dan krijg je wat anders.
Wij genieteh hier ook hoor, prachtige plaatjes van ijspret. Jullie missen wat.Groetjes oma.

door Oma

Ai, all you can eat is natuurlijk levens gevaarlijk voor Lucas. Maar denk dat eigenaar van die tent nog veel blijer is dat Lucas daar geen drie maanden zit :)

Ziet er goed uit in vergelijking tot kou hiero!!

door Sam I Am

Hoi, leuk daar!!! Voordat Lucas met zijn 204cm een tonnetje rond is, moet hij een straal van 102cm zien te bereiken. Dat is heeeel veeel bunkeren!!!Karinke er blijft hoop , want dat bereik hij gelukkig echt niet.Liefs thea

door theabak

Hoi Lucas en Karinke,

Allereerst natuurlijk de allerbeste wensen voor 2009!! Dat het een mooi en gezond jaar mag worden. En mooi wordt het zeker gezien de eerste foto's! :-)

3 maanden reizen is echt fantastisch! Samen mooien dingen zien en beleven... We zijn jaloers! ;-)

We gaan jullie reis volgen. We zijn erg benieuwd naar wat Zuid-Amerika te bieden heeft! Doe voorzichtig, maar vooral: GENIET van de mooie reis.

Groetjes,
Agnes en Suzette

door Agnes en Suzette

Hoi Karinke en Lucas. Natuurlijk de allerbeste wensen voor heel 2009! De start van het jaar kon natuurlijk niet beter zijn. Jullie weten niet wat jullie missen wat betreft het schaatsen! Maar dat zal jullie een zorg zijn. Lekker veel zon en genieten van de leuke dingen van het leven. Om jaloers op te worden. Ga zo door!!!
Liefs, Joop en Mariet

door joopjonkman

Hi luitjes!

Wat zien de foto's er prachtig uit!!! Ondanks dat we zelf een super tijd hebben gehad in Zweden (zijn vandaag teruggekomen en mogen morgen weer aan het werk :-(), zijn we erg jaloers op jullie!

Ik kijk uit naar jullie volgende blog.

Dikke kus,

Mayke

door Mayke

Heel gelukkig 2009!

Maak er een mooie reis van. Vanaf de 22e zullen we jullie reisverhalen volgen!

grt Ton

door Ton 2009 (voorheen De Nieuwe Ton)

Te gek zeg, dat Paraty Paradijs! Maare, werken jullie niet te hard daar? Net het Spaans examen achter de rug, zijn jullie nog niet uitgeleerd.. Die cocktails lijken me meer gepast daar (hoewel die misschien ook bijdragen aan een betere Portugese uitspraak? En anders helpen ze in ieder geval bij het schaamtelozer uitproberen van deze taal).
Leuk dat jullie nog vuurwerk hebben gezien, jullie ook een heel gelukkig 2009 toegewenst!
En heel veel reisplezier uiteraard.
Liefs, Annemarie

door Annemarie

bedankt voor het telefoontje, leuk al die foto's. wel heavy die shockprouf doucht. lastig voor lange Lucas. heel veel veel lol gewenst en blijf genieten, liefs thea

door theabak

Hoi Lukaski,

Hiep hiep hoera. Was je verdaardag vergeten, sorry. Alsnog gefeliciteerd!
Word elke x nog meer jaloers op jullie reis. Ga nu nog maar 1x per maand jullie foto's bekijken.
Hier alles ok.

Groetjes,
Selma

door Selma Schutter

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint