Een Travellerspoint blog

Weer thuis!

sunny 25 °C

Hola todos!

Ja ja, het is wat, alweer ons allerlaatste blogbericht... De reis zit erop, we zijn gisteren na een vlucht van 12 uur weer veilig geland in ons koude kikkerlandje. Gelukkig is hier net de lente aangebroken, dat maakt de schok iets minder groot.

Na Cuzco (waar we het vorige bericht waren geëindigd) zijn we doorgereisd naar Arequipa, in het zuiden van Peru. Daar hebben we onze allerlaatste tour gemaakt, naar de Colca Canyon, een van de diepste kloven ter wereld. Helaas hadden we geen tijd om te voet de canyon in te gaan, waardoor we hem niet op zijn maximale diepte hebben gezien (1200m ipv ruim 3000m). Desondanks was het een erg leuke laatste tocht met mooie landschappen en op de valreep ook nog condors die op ooghoogte voorbij vlogen (zie foto’s).

Na deze tour zijn we naar onze laatste bestemming gevlogen, Lima. Omdat we van andere reizigers hadden gehoord dat Lima niet zo’n speciale stad is om te bezoeken, hebben we besloten onze laatste dagen aan de kust door te brengen in San Bartolo, een dorpje 50 km onder Lima. Geen prachtige palmstranden en tropisch warm water, maar wel heerlijk weer, een mooi appartement met zwembad direct aan zee en een leuk dorpje naast de deur. Hier hebben we lekker drie dagen 'niets' gedaan, oftewel boeken uitgelezen, spelletjes gespeeld en geluierd met een drankje bij het zwembad om nog even aan ons kleurtje te werken :).

Tsja, en toen was het alweer tijd voor onze terugreis… We hebben echt ontzettend genoten van alles wat we onderweg hebben gezien en meegemaakt, de mensen die we hebben ontmoet en het (steeds ietsje beter wordende) Spaans dat we hebben gesproken. We hadden dan ook best nog iets langer willen blijven, maar het 8-koppige-ontvangstcommite op Schiphol (incl. spandoek en Hollandsch ontbijt!) maakte veel goed. Ook hebben we de eerste stamppot en BRUINE boterham met (pinda)kaas weer achter de kiezen, dus we zijn weer helemaal ingeburgerd!

Nou, dat was het dan... We hopen dat jullie de reisverhalen met plezier hebben gelezen en dat de foto’s jullie flink jaloers hebben gemaakt. ;) Wij vonden het in ieder geval leuk om te schrijven.

Bedankt voor al jullie leuke reacties, we kijken ernaar uit om jullie binnenkort allemaal weer te zien!

Tot snel, adios!
Karinke y Lucas

P1050822.jpgP1050903.jpgP1050936.jpgP1050944.jpgP1050953.jpgP1050871.jpgP1050842.jpgP1050885.jpgP1050997.jpgP1050965.jpg

Geplaatst door Lucas 13:16

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Het was leuk om te volgen Luc en Karinke!! Maken jullie er ook een boek van; kan allemaal hier, he :) Tot volgende week!

door Sam I Am

Dag Lucas & Karinke,

Wat is dat snel gegaan! Zo te zien en te lezen hebben jullie echt een super reis gehad! Dank voor alle leuke berichten, geweldig om jullie reis zo te kunnen volgen. Succes met wennen weer in NL en tot snel Lucas!

Groet,
Wendy

door Wendy

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint